Alsiske rugsmækkere fra Skærtoft Mølle

9 stk

250 g stenkværnet fuldkornsmel (spelt, hvede, ølandshvede)
100 g stenkværnet fintsigtet mel (spelt, hvede, ølandshvede)
100 g valsede ruggryn
10 g salt
10 g lyst rørsukker
15 g gær
2 mellemstore, groftrevne gulerødder
1 spsk oliven- eller rapsolie
Ca. 3-4 dl vand, afhængig af hvor saftige gulerødderne er

18 stk

500 g stenkværnet fuldkornsmel (spelt, hvede, ølandshvede)
200 g stenkværnet fintsigtet mel (spelt, hvede, ølandshvede)
200 g valsede ruggryn
20 g salt
20 g lyst rørsukker
30 g gær
4 mellemstore, groftrevne gulerødder
2 spsk oliven- eller rapsolie
Ca. 6-8 dl vand, afhængig af hvor saftige gulerødderne er

Sæt bollerne på en bageplade med en ske dyppet i vand. Bag bollerne ved 200 grader (forvarmet ovn) i  25-30 minutter.

Bland mel og gryn grundigt. Smuldr gæren fint i melblandingen. Tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen godt sammen i skålen, til den hænger fint sammen. Sæt dejen til hævning et køligt sted eller i køleskabet minimum 6 timer.

Print opskrift