Et godt brød (2 stk)

Opskrift fra Falslevgaard Mølle v2

700 ml vand
30 g salt
12 g gær
1 tsk rørsukker
100 g havregryn
300 g  il fornaio økologisk fuldkornsmel
450 g Samsø ølandshvede
4-5 gulerødder
1 håndfuld solsikkekerner

Dag 1
Hæld det kolde vand i en skål og rør gær ud heri. Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem. Det tager 8-10 min på maskine og lidt længere med grydeske. Kom dejen i en skål smurt i olie og dæk det til med husholdningsfilm. Sæt den i køleskabet i 24 timer.

Dag 2
Varm ovnen og pladerne op til 220 grader. Hæld den kolde dej ud på et melet bord. ælt den ikke, men form den forsigtigt rundt eller aflangt og læg det på den varme bageplade/-sten i ovnen med det samme. Skær evt. et kryds eller skråsnit med en skarp kniv. Bag derefter brødet i 30-35 min ved de 220 grader. Brødet er færdigbagt når temperaturen er 98 grader. Lad dem køle af på en bagerist.

Print opskrift