Brændte figner

4 personer

Chantilly creme laves egentlig på fløde, men den syrlige cremefraiche passer i dette tilfælde rigtig godt sammen med de søde karamelliserede figner. Fremgangsmåden kan du også bruge til en lang række andre frugter. Prøv ligeledes at erstatte cremen med en god vaniljeis.

CREME CHANTILLY
250 g cremefraiche 38 %
1⁄2 vaniljestang
1 spsk sukker
FIGNER
12 figner
100 g sukker
2-3 spsk vand
25 g smør
saft af 1 appelsin
3-4 spsk cognac

CREME CHANTILLY: Start med at lave cremen. Pisk cremefraiche og vaniljekornene, til cremen er stiv. Smag til med sukker. Opbevar cremen på køl indtil servering.
FIGNER: Skær et kryds i toppen af hver figen og pres frugtkødet lidt frem. Kom sukker på en pande og væd det med vand, til det er mættet. Kog sukkeret til en lys karamel og tilsæt smør og appelsinsaft. Skru ned for varmen, kom fignerne på panden og lad dem karamellisere godt, ved hele tiden at vende dem i karamellen.
Lige inden servering tilsættes cognac og fignerne flamberes. Stænk med cognac og sæt en tændstik til. Lad ilden brænde ud af sig selv.
Læg de varme figner i en skål eller dyb tallerken, fordel karamelsaucen fra panden udover og top op med en god skefuld Creme Chantilly.

Print opskrift