Svedskeis med kanel

En meget tæt smag, der passer godt til portvin, sherry eller maderia

2,5 dl piskefløde
4 æg
4 spsk. sukker
25-30 stenfri svedsker
1-2 tsk. kanel

Det nemmeste er at komme alt andet en fløden i en køkkenmaskine eller en blender og køre det sammen. Ikke alt for længe, for svedskerne skal ikke være helt findelte. Pisk fløden stiv. Bland de to masser sammen. Frys. Det bedste resultat får man i en ismaskine, fordi den rører isen, mens den fryses. Har man ikke sådan et instrument, skal man blot røre i skålen engang imellem under frysning. Isen kan sagtens stå alene, men vil ikke have noget imod lidt følgeskab af svedsker, der har trukket natten over i cognac eller rom.  Tips Isopskriften er i sin grundform simpel og nem at have med at gøre. I stedet for svedsker og kanel kan man for eksempel anvende forskellige syltede og frosne frugter – eller bare smage til med vanille

Print opskrift