Laks med kapers, æble og peberrodsvinaigrette

10 skiver tyndtskåret fersk laks (ca. 400 gram)
olivenolie
salt og peber
vinaigrette: 1 syrligt æble  1 dl rapsolie (eller efter behag) 2 spsk. æblecidereddike  1 spsk. reven frisk peberrod  2 spsk. kapers med lidt lage 2 spsk. finthakket dild  ½ dl finthakket rødløg  salt og hvid peber

Forvarm ovnen til 180 grader og stil samtidig tallerkenerne ind. Lad dem stå i ovnen, til de er blevet rigtig varme.  vinaigrette: Skræl æblet og skær det i små tern. Bland dernæst æblet med rapsolie, æblecidereddike, peberrod, kapers, dild og rødløg. Smag til med hvid peber. Tag tallerkenerne ud af ovnen, pensl dem med lidt olivenolie og drys med salt og peber. Læg 2-3 skiver laks på hver tallerken og hæld vinaigretten over. Serveres straks.

 

Print opskrift