Laks med birkes og agurkesalat

Fra Føtex tilbudsavis

4 laksefileter
1 tsk. flagesalt
4 tsk sesamolie
2 spsk birkes eller sesam
2 agurker
2 røde chilier
2 tsk knust ingefær
1 dl eddike
4 spsk sukker spæde salater
4 dl basmati ris
6 dl vand
2 knsp knust chili
1 tsk knust ingefær
2 tsk birkes

Krydr laksefileterne med flagesalt, dryp med sesamolie og lad dem trække mindst 15 minutter i køleskabet. Skræl agurken, flæk den på langs og fjern kærnerne med en ske. Rør ingefær, eddike og sukker sammen. Kom agurk og shili i marinaden og lad det trække mindst 15 minutter. Kog risene i vand tilsat chili og ingefær som anvist på emballagen. Bland risene med birkes. Krydr laksen med birkes og steg den 4-5 minutter på hver side. Server med ris og agurkesalat drysset med spæd salat.

Print opskrift