Paella

Paella med kylling for 2 personer med god appetit

2 spsk olie
2 hakkede løg
½ grøn og ½ rød peberfrugt skåret i strimler
250 g rundkornede ris (grødris)
0,75 l fond
1 knivspids safrantråde udblødt i 1 dl kogende vand
2 fed hvidløg pressede
4 kyllingelår
75 g rå røget skinke i strimler
40 g chorizo i skiver
350 g tomater, flåede og hakkede
100 g ærter
170 g torsk skåret i strimler
100 g rejer
100 g muslinger

  1. Steg kyllingelårene.
  2. paella2Opvarm olien og sauter løg og paberfrugter bløde – de må ikke blive brune. Tilsæt risene og sauter videre under omrøring til risene er gennemsigtige og olien er absorberet. Tilsæt fond eller vand, safran, hvidløg, salt og peber. Tilsæt resten af ingredienserne i lag – røget skinke, chorizo, tomater, fisk, ærter, og kylling. Safran overhældes med kogende vand og står i op til 12 timer
  3. Bring væsken i kog og lad retten koge ved ret stærk varme på komfuret til al væsken er absorberet og risene er møre, 25-30 min. Rør i det af og til, især når paellaen begynder at koge, og tilsæt mere væske hvis al væden er fordampet før risenen er møre. 4. Ti minutter før retten er færdig lægges rejer og muslinger oven på paellaen – herefter røres der ikke mere. Hold paellaen varm ved meget svag varme i 5-10 min inden servering så smagsstofferne forenes.

Print opskrift