Bagt laksa med græskar og kylling, citrongræs, jordnødder & ris

Til 2 personer

3 stilke citrongræs
3 fed hvidløg
10 cm ingefær
2 friske røde chilier
3 forårsløg
1 stort bundt frisk koriander
3/4 dl kokosfløde
hvidvinseddike
fiskesauce
1 terning virkelig god hønsebouillon
150 g blandede brune og vilde eller brune ris
1 butternutsquash (1,2 kg)
2 kyllingeoverlår, med ben
sesamolie
1 spsk usaltede jordnødder
1 lime

Varm ovnen op til 180°. Knus citrongræsset let og fjern det yderste lag, pil og skræl hvidløg og ingefær, rens chilierne og forårsløgene. Hak det hele og smid det i blenderen. Gem de pæneste blade til pynt, men stop ellers korianderen i sammen med kokosfløden og et godt stænk eddike og fiskesauce. Blend det til en glat creme, tilsæt vand, til det har en god lidt flydende konsistens og vupti! har du lavet en asiatisk laksa-pasta.

Smuldr bouillonterningen ned i en 30 cm høj, ovnfast gryde og tilsæt 7 dl kogende vand, rør rundt for at opløse den og tilsæt risene. Skær forsigtigt to 4 cm tykke skiver af den buttede og kernemættede ende af græskarret og grav kernerne ud (man kan faktisk riste dem i lidt olie og salt og bruge dem som snack). Pil skindet af kyllingen. Gnid græskar og kylling med 1/3 af laksapastaen (kom resten i en pose og  frys den til en anden god gang), læg dem oven på risen. Dryp med1 tsk sesamolie og bag retten i 1½ time, til den er flot gyldenbrun.

Rist jordnødderne lige før retten er færdig, knus dem i en morter. Server den ovnbagte laksa med et drys jordnødder, resten af korianderbladene og limebåde til at presse over. En grøn salat vil være rar her som tilbehør.

Print opskrift