Bagt rosmarin-honningkylling

Efter Kille Enna

1 økologisk kylling, opbundet
1 spsk Malson sea salt
Friskkværnet sort peber
1 spsk frisk rosmarin, trimmet og finthakket
3 spsk dansk honning

I en stenmorter tilsættes havsalt, friskkværnet sort peber og rosmarin. Mos indtil ingredienserne er knust grundigt sammen og tilsæt dernæst honning.
Smør marinaden grundigt på kyllingen og kom den op i en lille bradepande. Steg den i en 160°C varm ovn i ca. 1½ time. Lad kyllingen trække i minimum 5-10 minutter inden den spises.
Serveres med nye pillede kartofler.

Rabarbermos
Som tilbehør

450 g rabarber (renset vægt), skåret i grove stykker
150 g rørsukker
Friskpresset saft af 2 citroner

Rabarbermos: Kom alle ingredienserne op i en gryde og få dem i kog.  Skru ned for varmen og kog forsigtigt, indtil der opstår en tyktflydende grød (dette vil ca. tage 10-15 minutter).
Server mosen varm eller kold.
Hvis der er rabarbermos tilovers, kan den bruges som dessert dagen derpå, kun pjasket generøst med fløde eller mælk.

Print opskrift