Berberi-andebryst med peberfrugtsauce

(2 personer)

1 stykke berberi-andebryst (ca 300 g)
friskkværnet peber
25 g smør
½ tsk groft salt

Peberfrugtsauce:
1 zittauerløg i halve ringe (ca 100 g)
stegesky fra panden (ca 2 spsk)
2 røde peberfrugter i tynde strimler (ca 200 g)
¾ tsk groft salt
2 spsk cognac
1 dl piskefløde

Rids skindet på andebrystet og drys med peber. Varm smørret i en pande til det er gyldent og steg bryststykkerne med skindsiden nedad ved svag varme i ca 12 min. Vend det og steg kødsiden i ca 15 min til bryststykket er gennemstegt. Tag kødet af panden og drys med salt. Lad det hvile i ca 10 min. Peberfrugtsauce: Svits løgene i stegeskyen i ca 1 min. Tilsæt peberfrugterne og svits dem i ca 2 min. Tilsæt salt, cognac og fløde. Lad saucen koge ved jævn varme i ca 1 min. Smag til. Ved serveringen: Skær bryststykket fra den spidse ende i stynde skrå skiver. Hæld peberfrugtsaucen på varme tallerkner og læg brystskiverne herpå.

Tilbehør: aspargeskartofler

Print opskrift