Fasaner med cognacsauce

4 personer

2 fasaner
1 syrligt æble
15 gram smør
½ tsk. salt
25 gram smør
½ dl cognac
1 ½ dl klar suppe eller bouillon
1 – 2 dl piskefløde
salt og peber

Fasanerne tørres godt ud- og indvendig. Æble og fasanindmad skæres i terninger og svitses på en pande i smør. Æblefyldet fyldes i fasanerne sammen med saltet. Fasanerne lukkes med kødpinde, og lårene bindes ind til kroppen. Fasanerne brunes i en gryde i smør. Cognac hældes ved og antændes. Suppe og fløde tilsættes. Fasanerne lægges på siden og steger meget småt i 12 – 15 minutter på hver side. Fasanerne tages op og pakkes i alufolie 5 – 10 minutter. Saucen smages til med salt og peber. Lårene skæres af fasanerne og lægges tilbage i saucen. Lårene koger videre i ca. 15 – 25 minutter. Fasanbrystet skæres igennem på langs, skæres fra benet og serveres på et fad, eventuelt med lidt sauce over. Brystet kan skæres i 2 – 3 cm tykke stykker på tvært. Smørstegte tranebær – Der anvendes 300 gram tranebær, 15 gram smør og 1 – 1/2 dl sukker. Tranebærrene svitses på panden i smør til de begynder at blive bløde (10 – 15 minutter) Tilsæt sukker og varm igennem, til det er lidt karamelliseret.

Tip: Stegetiden afhænger af, om det er høner eller haner. Haner er lidt større og skal steges længere. Unge fasaner steger møre på den korte tid

Tilbehør: Smørstegte tranebær, kartofler og en salat.

Print opskrift