Kommenkylling med couscous

Efter Tina Nordström

1 kylling
2 hvidløgsfed
1 ½ spsk. stødt kommen
3 dl couscous
3 dl vand
1 spsk. flydende grøntsagsbouillon
200 g champignon
½ porre
2 spsk. frossen persille
salt og peber
1 dåse hakkede tomater
1 hvidløgsfed
1 dl vand
½ dl olivenolie

Kylling: Forvarm ovnen til 175 grader. Skær kyllingebryst og lår fra kyllingen. Del låret i to dele og skær benet væk fra overlåret. Skær hvidløgsfeddene i skiver og stop skiverne ind mellem skindet og kødet på kyllingestykkerne. Krydr kyllingestykkerne med kommen, salt og peber. Brun dem i olie og lidt smør. Læg dem derefter i et ildfast fad og steg dem i ovnen, til de er færdige. Det tager cirka 25 minutter for lårene og cirka 15 minutter for bryst- og overlårstykkerne. Prøv med en kniv, om kyllingestykkerne er færdige.

Couscous: Kog vand og bouillon op. Lad couscoussen stå i vandet og tag gryden af varmen. Læg plastfolie over gryden og stil den til side i cirka 15 minutter. Skær champignonerne i skiver og brun dem på en stegepande. Krydr med salt og peber. Skær porren i skiver og brun dem sammen med champignonerne. Tilsæt den frosne persille og bland det hele i couscoussen.

Tomatsovs: Hæld tomaterne i en gryde. Skær hvidløgsfeddet i skiver og tilsæt dem og hæld derefter vand og olie på. Lad sovsen koge ind i cirka 10 minutter. Krydr med salt og peber.

Print opskrift