Løgmarineret kyllingebryst, grillet

Saften fra skårne løg mørner og giver en dejlig smag

½ kg løg, skåret i meget, meget tynde ringe
saft  og fintreven skræl af 1 økologisk citron
2 kviste frisk rosmarin, plukkede
hav- eller stensalt
friskkværnet sort peber
1 tsk. fish sauce
3-4 stk. kyllingebryst, uden ben
ekstra jomfruolivenolie
400 g grønne bønner

Bland løg, citronsaft og -skræl, rosmarin, fish sauce samt salt og peber grundigt sammen og begrav kyllingestykkerne deri. Lad det trække i køleskabet natten over. Fisk kyllingebrysterne op af løgene og skrab dem rene. Lad løgene samt al væden sammen med olivenolie samt lidt salt og peber simre ved meget lav varme i en gryde i cirka 30 minutter, til løgene er helt møre og ikke mere end en anelse gyldenbrune. Kør løgene samt væde på en blender, så en tyk creme opstår. Blancher de grønne bønner i vand. Smid bønnerne i, når vandet koger, og skru ned, så det akkurat simrer. Lad bønnerne bade i 2-3 minutter, til de akkurat er færdige, hæld det varme vand fra og arranger dem på tallerkenerne sammen med løgcremen. Gnid kyllingebrysterne med en smule olivenolie, saft og peber.  Varm en grillpande op i 5-10 minutter med fuld drøn på kogeblusset/pladen og læg så kyllingebrysterne på. De skal have tre minutter på hver side og så cirka 10 minutter i en 175 grader varm ovn.
Arranger de grillede kyllingebryster på tallerkenerne og server øjeblikkeligt.

Print opskrift