Tyrkisk kalkunbryst

Med bagte rødbeder

500 g kalkunbryst
1 bg Beyaz Peynity – tyrkisk hvid ost i saltlage el feta
1 spsk hakkede sorte oliven
1 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
1 pk bacon

Bagte rødbeder
¾ kg små rødbeder
¼ dl olivenolie saft og appelsinskal fra ½ appelsin
1 tsk fintrevet frisk ingefær salt og peber
1 tsk stødt spidskommen
1 stor håndfuld rødbedeblade

Kalkunbryst

Skær en lomme i kalkunbrystet, og fyld det med halvdelen af osten, oliven og soltørrede tomater. Luk det med kødnåle, og pak kalkunbrystet ind i bacon. Snør med bomuldssnor.

Steg kalkunbrystet i ca. 1 time og 1 kvarter ved 175 grader (eller brug stegetermometer 85 grader). Rødbederne skal have ca. 45 min.  Smuldr resten af osten henover rødbederne, og drys godt med rødbedeblade. Server rødbederne til kødet sammen med brød og youghurt.

Bagte rødbeder
Skræl rødbederne, og skær dem i mindre stykker. Læg rødbederne på et stort stykke alufolie eller i en foliebakke. Dryp rødbederne med olivenolie og appelsinsaft. Krydr med revet appelsinskal, revet ingefær, spidskommen, salt og peber.

Print opskrift