Lammeragout med spidskommen og kanel

Til fire personer – kan også laves med kalvekød

800 g lammebov i tern på 3 x 3 cm
2 fintsnittede skalotteløg
4 skrællede gulerødder
4 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
2 stk kanel
1-2 fintsnittede chilier
1 dåse flåede tomater
sorte oliven efter ønske
olivenolie
salt og peber

Varm olivenolie i en rummelig gryde og sauter kødet, indtil det bliver gyldent. Tilsæt skalotteløg, snittede gulerødder, hvidløg, spidskommen, kanel og chili. Vend det hele sammen i gryden og kom 1 kop vand ved. Lad det simre under låg i 10 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt flåede tomater og 2 kopper vand mere. Lad retten simre 1 time. Skum og rør i gryden undervejs. Tilsæt oliven og smag til med salt og peber. Server med couscous, se tilbehør

Print opskrift