Chili con carne

Chili John’s Texas Chili

250 g hakket løg
4 fed finthakket hvidløg
1 kg oksetykkam i tern
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk peber
2 dåser hakket tomat (neutral smag)
1 krus kaffe
1 god øl 2 tsk grønsags bouillon
2 spsk oregano
salt efter smag og behag
1 spsk hakket jalapeño og chipotle chili
olie til stegning
2 dåser chilibeans/bønner

Løg og kød svitses i en tykbundet gryde ved god varme. Spidskommen, hvidløg og peber kommes i. Herefter kaffe, de hakkede tomater og øl – lidt bouillon skader ikke. Herefter følger oreganoen og de hakkede jalapeño og chipotle chilier (de sidste giver en god røget smag). Lad chilien stå og simre mindst et par timer, til kødet er mørt. Smag til med salt og justér styrken med lidt ekstra chili. Hvis chilien er ved at blive for tør, kan der spædes til med lidt øl eller en sjat kaffe. Slutresultatet skal være en lettere grødet konsistens, skabt uden jævning. For at gøre retten lidt mere økonomisk komme 2 dåser chilibeans i. Chilien bliver endnu bedre hvis den er påbegyndt dagen før. Når kogningen genoptages falder kødet fra hinanden i trevler og bliver dejlig svampet. Desuden afrundes skarpheden fra krydringen, så styrken kommer snigende. Bemærk at de 3 meget vigtige smagsingredienser i Texas-chilien er hvidløg, oregano og spidskommen. Lad nu være med at fedte med/spare på krydderierne. Spis godt brød til, eller rul chilien i en hvedetortilla.

Print opskrift