Svinekoteletter med pærer og salvie

  • svinekoteletter-med-paerer-og-salvie4 store svinekoteletter
  • 4 faste pærer
  • 4-6 bananskalotteløg
  • 1 bundt salvie
  • olivenolie

Kom salt og peber på koteletterne. Skær pærerne I mindre både – skær kernehus fra. Behold skrællen på pærerne – det giver et mere rustikt præg til retten.

Skræl skalotteløgene og skær dem i tynde både. Kom pærer og løg i et ildfast fad med lidt olivenolie I bunden.
Kom lidt salt og peber og en anelse sukker på – og en lille håndfuld salvie skåret I strimler.

Sæt nu fadet I en 220 grader varm ovn og brun samtidig koteletterne af for høj varme på en pande. Når koteletterne er brunet af i løbet af en 2-3 minutter, tages de af panden og lægges ovenpå pærer og løg i det ildfaste fad.

Retten laves færdig I løbet af ca. 10-15 minutter – alt efter koteletternes tykkelse. Evt. Friteres en 5-6 salvieblade I olie på en pande som velsmagende pynt.

Tilberedningstiden til denne ret afhænger fuldkommen af hvorvidt pærerne er modne og koteletternes tykkelse. Pærerne skal have lidt bid, men dog klart være møre.

Print opskrift