Salat med bagt græskar, grønkål og ristede hasselnødder

Tilbehør til 4 personer

1/2 butternut squash, gerne økologisk
1/2 hokkaido, gerne økologisk
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
salt og peber
75 g grønkål
2 spsk. hel boghvede
2 spsk. hasselnødder
75 g feta

Dressing

2 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. grov sennep
saft fra ½ citron
salt og peber

1. Halver græskarrene, og fjern alle kernerne. Skær dem i ca. 0,5 cm tykke skiver. Riv eller pres hvidløg, og rør det sammen med olie, salt og peber. Vend græskarskiverne med hvidløgsolien, og fordel skiverne på en bageplade med bagepapir. Bag det ved 200 varmluftgrader i 25-30 minutter.

2. Rengør grønkål, fjern stokkene, og snit det helt fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Hæld dressingen over grønkålen, og masser det let. Fordel grønkål på et stort fad og smuldr feta hen over.

3. Rist boghvede på en tør pande i et par minutter. Rist bagefter hasselnødderne, indtil de er gyldne, og skallen løsner sig. Nulr skallen af hasselnødderne, og hak dem groft.

4. Fordel de bagte græskarskiver oven på grønkål, og drys til sidst med boghvede og hasselnødder.

Print opskrift