Gul ærtesuppe

med syltede grønne peberkorn og rosmarin

Skræl gulerødderne og skær dem i terninger på 1 x 1 cm. Skær porrerne igennem på langs og skær dem i tynde skiver, skyl dem grundigt i flere hold vand. Gem lidt af den grønne top til pynt, hak den fint. Steg gulerødder, porrer og hvidløg i olien, tilsæt bouillon, rosmarin og grønne peberkorn. Lad det simre under låg ca. 15 min., tilsæt ærterne og kog i yderligere 5 minutter, smag suppen til. Anret suppen portionsvis i kopper eller skåle og pynt med tynde porreringe.

400 g gulerødder
400 g porrer
2 finthakkede fed hvidløg
1 tsk olivenolie
9 dl god grøntsagsbouillon
Nåle fre 3 rosmarinkviste
2 tsk madagascar-peberkorn
125 g gule ærter (Møllerens hurtige)
Salt

Print opskrift