Gulerodssuppe

Suppe
100 g løg
250 g gulerødder
100 g tørrede røde linser
1 l grønsagsbouillon
2 tsk. tørret mynte
ca. 2 spsk. æbleeddike
cayennepeber, efter smag
salt

Mandel-æble-salsa
50 g mandler
3 spsk. hakket bredbladet persille
1-2 pigeonæbler, eller andre æbler, ca. 100 g
1 spsk. æbleeddike
1 fed presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret mynte
salt

SUPPE: Pil løg, skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med skyllede linser, bouillon, mynte og cayennepeber, og lad suppen simre under låg i ca. en halv time, til alt er mørt. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt, cayennepeber og eddike.

SALSA: Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande, til de er let gyldne. Hak persillen groft. Skær æblet i små terninger, udelad kernehuset, og vend terningerne i eddiken.

SERVERING: Bland æbler, mandler, persille, hvidløg, olie, mynte, og smag til med salt. Server suppen med salsa på toppen.

Print opskrift