Hokkaidosuppe med tomat

800-1000 g hokkaido
1 rødløg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
400 g tomater
2-3 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt chili
ca. 8 dl grøntsagsfond
2 dl kokusmælk
salt og peber

Topping
Ristede nødder, persille

Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne, og skær kødet ud i små tern. Hak løg og hvidløg groft.

Svits løgene i en smule olivenolie i en gryde. Tilsæt græskar og halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt spidskommen, chili og gurkemeje, og rør det godt rundt.

Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 30 minutter. Blend derefter suppen til den er glat og ensartet. Tilsæt mere fond, hvis du ønsker en tyndere suppe.

Varm græskarsuppen igennem, tilsæt kokosmælk, og smag til med salt og peber. Top suppen med ristede nødder eller persille.

Print opskrift