Muslingesuppe

1 ¾ kg friske blåmuslinger i skal
2 dl tør hvidvin, fx Riesling
1 hakket løg i grove stykker
2 fed hvidløg
10 stilke bredbladet persille

25 g smør
½ tsk ostindisk karry
2 spsk hvedemel
½ liter hønsebouillon
1 dl hvidvin
ca. 1 dl fløde
½ liter siet kogelage fra muslingerne
1 fennikel i halve, tynde skiver (ca. 150 g)
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

Pynt
fennikeltop, bredbladet persille og muslinger i skal

Tilbehør
godt landbrød

Muslingerne skures og skylles i flere hold vand. De muslinger, der ikke lukker sig når man slår dem mod bordkanten smides ud.

Bring hvidvin, løg, hvidløg og persille i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 6-12 muslinger i skal til pynt.

Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Rør mel i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt bouillon. kom kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog. Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 2 minutter. Kom fløde i og smag til. Server muslingesuppen i varme dybe tallerkner.

Print opskrift