Suppe af grønne ærter med spidskål og kikærter

 

  • 240 g tørrede kikærter
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt(er) persille
  • 1/2 stk spidskål
  • 1 tsk citron
  • 1 spsk rapsolie
  • ca. 1 kg frosne ærter
  • ¾ – 1 l kyllingfond eller boullion

Sæt kikærter i blød om aftenen og lav dagen efter en skøn og fyldig suppe. Opskriften er til to børn og to voksne.

Brød
2 stk fuldkornsboller. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket

  1. Skyl kikærter i en sigte med koldt vand
  2. Kom kikærterne i en skål og hæld rigeligt koldt vand på
  3. Sæt kikærterne på køl i minimum 12 timer
  4. Skyl kikærterne med koldt vand
  5. Kom kikærterne i en gryde, kom vand på, og kog kikærterne til de er møre
  6. Pil løg og hvidløg og hak det fint
  7. Skyl persillen og hak den fint
  8. Skyl spidskål, flæk den, og skær den ene halvdel i tynde strimler
  9. Riv citronskal på den fine side af rivejernet
  10. Kom olie i en stor gryde
  11. Varm olien op og svits ærter, løg og hvidløg
  12. Tilsæt fond, citronskal og saft af en citron
  13. Kog suppen i cirka 15 minutter
  14. Hæld suppen i en blender og blend alle klumper er væk
  15. Smag til med salt og peber
  16. Kom suppen tilbage i gryden
  17. Kom kikærter i suppen og varm suppen igennem i cirka 5 minutter

 

 

Print opskrift