Carbonada

2 personer

200 g ærter
1 spsk mandelflager
1 fed hvidløg
½ bundt basilikum
15 g parmesan
1 citron
150 g fuldkornsspagetti
1 skive røget bacon
olivenolie
1 stort æg
100 g youghurt naturel

Rist mandlerne let og blend dem fint. Kom 1 fed hvidløg, havsalt, basilikum, parmesan, basilikum og saften fra en citron i og blend videre til en glat pasta. Tilsæt ærter og blend med korte stød, så de ikke findeles for meget.

Kog pastaen. Skær i mellemtiden bacon i meget tynde skiver og steg dem langsomt på panden i 1 tsk olie ved jævn-svag varme til det er sprødt. kom tre fjerdele af ærtepestoen på panden og varm den igennem.

Pisk æg og youghurt godt igennem. Gem en kopfuld af vandet fra pastaen, dryp pastaen af og kom den direkte over på panden, vend det god dammen og tag panden af varmen (vigtigt, for ellers bliver æggene til røræg, når du hælder dem i, og det kan vi ikke lide). Hæld æggemassen i og vend det sammen, indtil den er godt fordelt i pastaen og dejlig cremet i konsistensen – tilsæt evt. lidt af kogevandet for at løsne retten lidt. Smag til med havsalt og peber og server med resten af ærtepestoen ovenpå, foruden et drys sprød bacon.

Print opskrift