Chachouka

Til  4 personer

3 spsk olivenolie
1 tsk spidskommenfrø
1 stort løg, hakket og skåret i tynde skiver
1 fed hvidløg, knust
1  rød peberfrugt, skåret i tynde skiver
1  gul peberfrugt, skåret i tynde skiver
½ tsk røget paprika
1 nip safrantråde
1 ds flåede hakkede tomater
4 æg
havsalt og frisk kværnet sort peber

Varm olien op på en stor pande og steg spidskommenfrøene ved middel varme i et par minutter. Tilsæt løg og steg yderligere 8-10 min, eller til de er bløde og gyldne.

Tilsæt hvidløg og peberfrugter og steg yderligere i mindst 20 min ved lav varme og under omrøring, til peberfrugterne er bløde. Tilsæt paprika, smuldrede safrantråde og tamater med saft, og krydr med salt og peber. Lad det simre 10-15 min – rør rundt nogle gange undervejs. Varm ovnen op til 180°,

Smag til og krydr eventuelt med mere salt og peber. Lav 4 fordybninger i overfladen og slå forsigtigt et æg ud i hver. Krydr med salt og peber. Bag retten 10-12 min, til æggehviden er stivnet, og blommen stadig er flydende.

Print opskrift