Chili sin Carne

Frit efter Nils T og Vivi

350 g brune eller hvide bønner/vand
½ l vand
½ tsk salt
olie
3 løg
2 grønne + 1 rød pebre
1 ds flåede tomater
2 tomater
3 fed presset hvidløg
2 bladselleri
3 gulerødder
1 laurbærblad
1 lille dåse majs et skvæt balsamico eddike
ca. 1 ½ tsk salt
2 små chilier cayennepeber eller paprika
groftkværnet peber

Tilbehør: Groft brød

Bønnerne lægges i blød i vand ca. 12 timer. Koges møre i 1/2 l vand tilsat salt 3/4 – 1 time Løg, bladselleri, gulerødder og peber skæres i terninger og svitses. Tilsæt balsamico. Tomat, hvidløg, laurbærblad og salt tilsættes. Retten smages til med chili og cayennepeber; den skal være ret stærk, men ikke brændende. Bønnerne og majs tilsættes og retten småkoger ca. 10 min.

Print opskrift