Pizza bianca med pære og gedeost

2 pizzaer

DEJ:
2 dl koldt vand
12 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
½ dl durumhvedemel
ca. ½ l hvedemel
Opskrift til tre pizzaer

TOPPING:
75 g cremefraiche
1 pære
ca. 100 g gedeost i rulle
olivenolie
salt og peber
chiliflager
en håndfuld rucola



TOPPING:
75 g cremefraiche
1 pære
ca. 100 g gedeost i rulle
olivenolie
salt og peber
chiliflager
en håndfuld rucola

Kom vand og gær i en skål og rør sammen. Kom salt, olie og durummel heri.
Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt i gennem.

Dæk med film, og stil koldt i 3-4 timer. Tag ud og stil i stuetemperatur, indtil du skal bage pizza.

Sæt ovnen på 250 grader eller start grillen. Pizzastenen skal ind 10 min før pizzaen lægges på. PS kul fordeles helt ud til kanten.

Del dejen i to og rul ud til pizza.
Rul dejen helt flad, og smør et tyndt lag cremefraiche på dejen.

Skær pærer i tynde skiver. Læg pærer på pizzaen, og afslut med skiver af gedeost.

Dryp lidt olie henover, og krydr med salt, peber og chili. Bag pizzaerne gyldne (ca. 10 min).

Server straks med et drys rucola.

Print opskrift