Selleri med champignongratin

Lækker grøn mad

1 stor selleri vand, salt
1 spsk citronsaft

Champignonstuvning af: 225 g rå champignoner 1 chalotteløg 2 spsk smør 2 dl fløde 2 spsk mel og 1/2 dl mælk, fløde eller vand citronsaft salt, peber, paprika 100 g mellemlagret ost 2 spsk hakket persille

Rens og skær sellerien i ca. 1 cm tykke skiver, kog dem møre i letsaltet vand tilsat lidt citronsaft, så bliver de ikke mørke. Lad selleriskiverne dryppe af og læg dem i et smurt, ovnfast fad.   Rens og skær champignonerne i skiver, pil og hak løget. Svits begge dele i smør et øjeblik, spæd med fløde og lad det hele småsnurre 3-4 minutter. Rør melet med kold mælk, fløde eller vand til en tyk jævning. Jævn champignonerne og lad dem koge igennem et par minutter. Smag stuvningen til med citronsaft, salt, peber og paprika, fordel den på selleriskiverne, drys med reven ost og gratiner retten ved 225° i 6-8 minutter, til osten er smeltet

Print opskrift